Naujienos

2021-ieji - poeto Vytauto Mačernio jubiliejiniai metai

2021 12 20 / 09:32

2021-ieji metai paskelbti lietuvių poeto, vadinamo jauniausiu mūsų literatūros klasiku, metai. Per šiuos metus visoje Lietuvoje įvairiai paminėtas Poeto šimtmetis. Konservatorijos ketvirtokai su mokytoja Solgita Vaitiekūniene taip pat prisijungė prie šventinių renginių ir taip užbaigė jubiliejinius metus. Perskaitę ir išnagrinėję Vytauto Mačernio „Metų“ sonetus mokiniai rinkosi mėgstamiausius ir pagal juos rengė kūrybinius darbus. Tuo, ką pavyko sukurti, ketvirtokai pasidalino ne tik savo klasėje. Surengta šventinė poeto šimtmečiui skirta pamoka, kurioje dalyvavo ir konservatorijos pirmokai su savo lietuvių kalbos mokytoja Rita Matuliene. Jos parengtas poeto pristatymas pradėjo renginį. Ketvirtokai atskleidė, jog poezija gali būti ne tik kūrybiškai interpretuojama, bet tapti kūrybine inspiracija ir kitiems kūriniams: išgirdome ir dainą, kurią įkvėpė ne vienas sonetas, bet bendra jų nuotaika ir teminiai motyvai, ir sukurtą naują sonetą, pamatėme nutapytus paveikslus, sukurtus vaizdo klipus ir kitokius kūrybinius poetinių tekstų pristatymus. Pirmokai ne tik stebėjo ketvirtokų pristatymus, bet ir apibendrino juos, kūrė pamokos refleksiją.

Keletas jų minčių po renginio:

,,Visų pirma dėkui ketvirtokams už iš tiesų kūrybingus Vytauto Mačernio eilėraščių pristatymus. Didžiausią įspūdį paliko Jorio, Kristinos ir Gabriellos pristatymas. Svarbiausia tai, kad jie įsigilino, įsijautė, apmąstė šio vos ne jų bendraamžio poeto kūrybą.“ (Motiejus M.)

,,Visi ketvirtokai pasirodė puikiai, patiko visi iki vieno. Vis dėlto išskirčiau Emilijos ir Solveigos pristatymą. Merginos labai nustebino tuo, kad pačios sukūrė dainą, kuri pūgos fone skambėjo labai gražiai. Buvo taip jauku ir gera. Šaunuolės, puikiai pasirodėte!” (Mantė B.)

Dėkojame ketvirtokams už pasidalintus kūrybinius atradimus, o pirmokams už palaikymą.

Mokytoja Solgita Vaitiekūnienė