Naujienos

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimas

2022 02 15 / 08:59

Norisi su džiaugsmu pasidalinti įspūdžiais iš Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimo renginio, vykusio Konservatorijos Koncertų salėje š. m. vasario 9 dieną.

Renginys buvo iškilmingai atidaromas skambant Lietuvos himnui - Vinco Kudirkos “Tautiškai giesmei”, kurią atliko Konservatorijos mokiniai Mindaugas Baliukevičius (III kl.) ir Austėja Pažėraitė (I kl.), o prie jų prisijungė visi šventės dalyviai. Pasididžiavimo ir vienybės jausmas dar labiau sustiprino “Tautiškos giesmės” skambėjimą. Didžiavomės savo mokiniais ir buvome be galo vieningi.

Po iškilmingos pradžios Konservatorijos matematikos mokytojas Juozas Banionis pasidalino mintimis apie Vasario 16-osios dienos svarbą ir asmeniniais prisiminimais, kurių vedamas siekė perduoti įkvepiančią žinutę, jog mūsų lietuviškos šaknys turi būti saugomos ir puoselėjamos, nes tai daro mus tikrus sau ir autentiškus bei įdomius kietiems.

Vasario 16-osios dienos paminėjimas nebuvo tradicinis. Į renginį buvo įtraukta kūrybinė veikla - bendros, improvizuotos vėliavos, kurioje atsispindėtų Lietuvos valstybės vertybės, kūrimas. Šios kūrybinės veiklos pagalba buvo siekiama ugdyti mokinių pilietiškumą ir palikti įsimintiną įspūdį mokiniams apie Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimo reikšmę ir svarbą. Mokiniai ir mokytojai buvo kviečiami pildyti ypatingai didelę drobę ir spalvomis, piešiniais, potėpiais išreikšti savo jausmus Lietuvai. Šią veiklą lydėjo dainos, primenančios sunkumus, kuriuos mūsų tauta įveikė, bei žadinančios dėkingumą už šiandienos laisvę. Vos pradėjus skambėti pirmajai Eglės Sirvidytės dainai „Mano namai“ buvo neįmanoma nepajusti džiaugsmo. Iš šalies stebint atrodė, kad aplink drobę vyko nuostabus šokis. Mokiniai ir mokytojai pildė drobę niūniuodami, nevaržomai dainuodami ir netgi šokdami. Ši kūrybinė veikla stiprino bendrystę ir sukūrė vertingą prisiminimą apie tai, kaip šiais metais minėjome Vasario 16-ąją.

Taigi, belieka vien džiaugtis įvykusiu renginiu, kurio įspūdžiai dar ilgai puoš mūsų Konservatorijos sienas ir primins apie šią dieną.

Dėkoju kiekvienam prisidėjusiam bendruomenės nariui prie šios šventės įgyvendinimo!

Psichologė Inta Razmaratė

Visos nuotraukos